Pagina 1 van 2

GBA carts in DS doosjes

Geplaatst: 15 mei 2019, 09:41
door Swey
Hi allemaal,

Ik wil al een tijdje af van mijn losse GBA carts. Ik heb gezien dat veel mensen DS boxes hiervoor gebruiken en zelf een cover printen. Ik heb wel begrepen dat als je bijv naar thecoverproject.com gaat je coverart kunt vinden. Maar nu schijnt het ook zo te zijn dat je die covers moet aanpassen voor de DS case. Iemand hier ervaring mee hoe dit te
doen? Ook tips voor type papier zijn welkom!

Re: GBA carts in DS doosjes

Geplaatst: 15 mei 2019, 13:28
door koekiemonster
Volgens mij hoeft er weinig aangepast te worden. De prints zijn al op maar. Wel vraag ik me af waar je de juiste doosjes vandaan haalt? Coverproject gaat over 1st gen amerikaanse doosjea met nog een gba plekje.

Re: GBA carts in DS doosjes

Geplaatst: 15 mei 2019, 14:28
door Swey
koekiemonster schreef:Volgens mij hoeft er weinig aangepast te worden. De prints zijn al op maar. Wel vraag ik me af waar je de juiste doosjes vandaan haalt? Coverproject gaat over 1st gen amerikaanse doosjea met nog een gba plekje.
De eerdere EU DS doosjes hebben ook een GBA slot , gezien US doosjes smaller zijn mijn vraag over hoe je die graphics aanpast om op EU doosjes te passen

Re: GBA carts in DS doosjes

Geplaatst: 15 mei 2019, 16:14
door OldSchool
Je kunt ook nog gaan voor de cassettebandjes.

Hier iemand die verschillende methodes laat zien:
https://m.youtube.com/watch?v=s3VSAqDNtQE

Re: GBA carts in DS doosjes

Geplaatst: 16 mei 2019, 17:59
door gekkehenkie
Ik heb ook nog een paar GBA-carts die ik in een DS-hoesje wil bewaren. Mijn voorkeur gaat uit naar Europese hoesjes omdat die dan mooi naast mijn DS-collectie kunnen staan. Ik ga dit weekend eens proberen hoe het werkt met coverproject en zal hier mijn bevindingen plaatsen.

@OldSchool: Nadeel van cassettes is dat je de cart op één of andere manier moet vastzetten. Hoe heb je dit opgelost?

Re: GBA carts in DS doosjes

Geplaatst: 16 mei 2019, 19:05
door OldSchool
Ik moet zeggen dat ik alleen de Classic carts nog maar in de hoesjes heb. Ik knip een tand weg in het doosje, de andere laat ik zitten. Dan is er nauwelijks ruimte.

In de video is iemand zo gek geweest om piepschuim op maat te knippen voor de GBA carts.

Re: GBA carts in DS doosjes

Geplaatst: 19 mei 2019, 23:29
door gekkehenkie
Ik heb even wat covers opgemeten en het vreemde is dat de maten (lengte / breedte) van de Europese en Amerikaanse covers vrijwel hetzelfde zijn. Als je goed kijkt naar het hoesje zie je dat er bij de Europese hoesjes nog een beetje speling is (enkele milimeters) t.o.v. de Amerikaanse hoesjes. Van deze speling wil ik gebruik maken.

Ik heb de Amerikaanse cover gedownload en daarna in Photoshop bewerkt. Ik ben geen expert dus onderstaande bewerkingen hebben me wel even wat tijd gekost.

Eerst heb ik het canvas 4 mm breder gemaakt, van 27,6 cm naar 28 cm.
Daarna met selectietool de voorkant geselecteerd met een heel klein stukje van de rug en dit helemaal naar rechts geplaatst.
Daarna de achterkant geselecteerd met weer een heel klein stukje van de rug en dit helemaal naar links geplaatst.
De ontstane lege ruimte heb ik met de clone-stamp opgevuld . Dan krijg je onderstaand resultaat:

Origineel:
Afbeelding

Photoshop:
Afbeelding

Deze bewerking werkt alleen als de rug een egale achtergrondkleur heeft. Bij Minish Cap is dit niet het geval en heb ik zwarte balken toegevoegd:

Origineel:
Afbeelding

Photoshop:
Afbeelding

De bewerkte versie is nu dus 28 cm breed. Ik hoop dat deze extra breedte wegvalt in de speling die je hebt anders snij ik fysiek aan de zijkanten een minimale hoeveelheid weg.

Het is me trouwens met mijn simpele HP-inkjet niet gelukt om de afbeeldingen op het juiste formaat te printen. Om één of andere reden houdt windows niet de maten vast van de afbeelding. Als iemand hier een oplossing voor weet hoor ik het graag.

Ik laat komende dinsdag deze twee covers in kleur printen op het werk van mijn vrouw. Hopelijk wordt daar wel de juiste maat geprint.

Re: GBA carts in DS doosjes

Geplaatst: 19 mei 2019, 23:34
door Swey
WoW echt super dat je dit zo gedetailleerd omschrijft! Hier kan ik wel wat mee ook al ben ik een complete digibeet. Thanks!

Re: GBA carts in DS doosjes

Geplaatst: 20 mei 2019, 08:53
door toejam
Blijft monnikenwerk om goede covers te maken. Heb ooit een stuk of 60 Gameboy (Color) covers voor cassettebandjes gemaakt en achteraf zie ik vooral verschillen in layout en opmaak dat ik eigenlijk alles nog een keer zou willen doen.

Meest voorkomende probleem met printen is dat de DPI-setting in de afbeelding niet klopt. In bijvoorbeeld Irfanview zie je bij het afdrukken hoe groot het uiteindelijke plaatje op het papier is. Daar kun je ook meteen de afmetingen instellen als ze niet kloppen.

Afbeelding

Ik heb ze destijds ook op mijn werk geprint maar had daar geen beschikking over geavanceerde tooling, dus heb de afbeeldingen in Word gesleept en daar het formaat ingesteld. Dat werkte uiteindelijk ook goed.

Re: GBA carts in DS doosjes

Geplaatst: 20 mei 2019, 13:08
door OldSchool
toejam schreef:Ik heb ze destijds ook op mijn werk geprint maar had daar geen beschikking over geavanceerde tooling, dus heb de afbeeldingen in Word gesleept en daar het formaat ingesteld. Dat werkte uiteindelijk ook goed.
Zo heb ik het bij mij ook gedaan. Ik heb een word bestand met een voorbeeld dat exact het goede formaat heeft. Ik plak daar een tweede cover in en maak deze dan gelijk qua grootte. Niet erg pro, maar het werkt en het is dan ook maar een hobby :thumbup1: .

Re: GBA carts in DS doosjes

Geplaatst: 20 mei 2019, 13:23
door Dr. Drips
Ik ben zelf voor cassette doosjes gegaan omdat het goedkoper is en compacter.
Heb ik nog een item van gemaakt: https://www.youtube.com/watch?v=gEfBjAveBls
In de omschrijving staan wat plekken waar al kant en klare artwork staat.
Ben je van plan om DS doosjes aan te schaffen of heb je simpelweg een stapel liggen?

Re: GBA carts in DS doosjes

Geplaatst: 20 mei 2019, 14:54
door gekkehenkie
Swey schreef:WoW echt super dat je dit zo gedetailleerd omschrijft! Hier kan ik wel wat mee ook al ben ik een complete digibeet. Thanks!

Graag gedaan. Dit topic gaf mij in ieder geval het zetje om ook zelf aan de slag te gaan. Ik hoef gelukkig maar 4 hoesjes te maken.
toejam schreef: In bijvoorbeeld Irfanview zie je bij het afdrukken hoe groot het uiteindelijke plaatje op het papier is. Daar kun je ook meteen de afmetingen instellen als ze niet kloppen.
:beg: Dankjewel voor de tip! Ik was al bijna Word gaan gebruiken maar heb meteen Irfanview geïnstalleerd. Ik heb nu een testafdruk kunnen maken op de juiste maat.
Cover is 28 cm bij 11,6 cm en het past perfect in een Europees hoesje:
Afbeelding

Afbeelding
Dr. Drips schreef: Ben je van plan om DS doosjes aan te schaffen of heb je simpelweg een stapel liggen?
Ik heb nog een aantal DS-doosjes van dubbele spellen waar het papier helemaal van vernaggeld is door koffie, water of stickers. Denk dan aan spellen als Brain Training die je voor 50 cent op de rommelmarkt kan kopen. Ik heb er gelukkig maar een paar nodig, geen idee hoeveel Swey er moet hebben.

Re: GBA carts in DS doosjes

Geplaatst: 20 mei 2019, 15:07
door Kjeld
Wat een toeval, ik ben met iets soortgelijks bezig geweest dit weekend. Ik heb een tijdje geleden voor SNES games box protectors gekocht van onze vrienden in China en omdat het toch wel heel moeilijk is om te zien welke games je dan daadwerkelijk hebt, dacht ik dat het een goed idee was om er covers voor te maken en er gewoon in te schuiven.

Nu werken de covers online natuurlijk niet perfect voor deze protectors, dus moest ik de zijkant groter maken en het formaat aanpassen. Al moet ik zeggen dat ik de Gokujou Parodius grotendeels heb nagemaakt omdat ik alleen lage kwaliteit scans kon vinden.

Ik gebruikte trouwens photoshop want daar kan je buiten in pixels ook met millimeters werken, wat toch wel heel fijn is als je met zulk precies werk bezig bent.
Spoiler: weergeven
Afbeelding
Spoiler: weergeven
Afbeelding
Spoiler: weergeven
Afbeelding
Ik heb maar 28 SNES games dus ik was er binnen een paar uur al mee klaar. Ik begon gelijk ook na te denken om DS doosjes te gebruiken voor de GBA games, dus ik ben blij om te zien dat andere er ook mee bezig waren.

Re: GBA carts in DS doosjes

Geplaatst: 20 mei 2019, 15:43
door Swey
Dr. Drips schreef: Ben je van plan om DS doosjes aan te schaffen of heb je simpelweg een stapel liggen?
Ik heb nog een aantal DS-doosjes van dubbele spellen waar het papier helemaal van vernaggeld is door koffie, water of stickers. Denk dan aan spellen als Brain Training die je voor 50 cent op de rommelmarkt kan kopen. Ik heb er gelukkig maar een paar nodig, geen idee hoeveel Swey er moet hebben.[/quote]

Tussen de 35 en 40, wordt nog wel even een klusje

Re: GBA carts in DS doosjes

Geplaatst: 26 mei 2019, 20:39
door gekkehenkie
Kjeld schreef:Wat een toeval, ik ben met iets soortgelijks bezig geweest dit weekend. Ik heb een tijdje geleden voor SNES games box protectors gekocht van onze vrienden in China en omdat het toch wel heel moeilijk is om te zien welke games je dan daadwerkelijk hebt, dacht ik dat het een goed idee was om er covers voor te maken en er gewoon in te schuiven.

...

Ik heb maar 28 SNES games dus ik was er binnen een paar uur al mee klaar. Ik begon gelijk ook na te denken om DS doosjes te gebruiken voor de GBA games, dus ik ben blij om te zien dat andere er ook mee bezig waren.
Ziet er allemaal netjes uit. Laat je de covers professioneel afdrukken of print je ze zelf?

Re: GBA carts in DS doosjes

Geplaatst: 26 mei 2019, 20:47
door gekkehenkie
Ze zijn eindelijk af. Op het werk van mijn vrouw lukte het niet om ze op het juiste formaat te printen dus daar ook maar Irfanview geïnstalleerd. Daarna nog lang moeten zoeken tussen mijn verhuisdozen naar een papiersnijder. Hieronder het resultaat. Voor sommige hoesjes moest ik toch nog iets meer snijden. Maten van de doosjes wijken onderling iets af.

Afbeelding

Afbeelding

Ik heb er uiteindelijk toch voor gekozen om ze allemaal met zwarte balken te maken voor de continuïteit. Tevens zijn de covers dan veel sneller aan te passen.

Re: GBA carts in DS doosjes

Geplaatst: 26 mei 2019, 21:48
door Swey
Ja heel mooi geworden! Ik heb zelf de eerste stap gezet en Nedgame vrijwel leeg gekocht van hun brain training doosjes. Na wat zoeken en reviews bekijken toch maar afgezien van repro doosjes. Er waren alom gewoon slechte reviews mbt kwaliteit. Nu heb ik geen tijd om weekenden lang rommelbeurzen af te gaan voor 40 cheap DS games die nog een GBA slot in het hoesje hebben dus heb ik het anders aangepakt. Na wat zoeken bleek Nedgame de goedkoopste te zijn. Brain training kost daar cib €1 . Kortom, heb er 40 besteld en alle games en inhoud direct weer teruggeruild. Geen vetpot, maar toch een paar piek eraf.ga met een paar weken serieus eraan zitten .

Re: GBA carts in DS doosjes

Geplaatst: 26 mei 2019, 22:22
door Dr. Drips
Swey schreef:Ja heel mooi geworden! Ik heb zelf de eerste stap gezet en Nedgame vrijwel leeg gekocht van hun brain training doosjes. Na wat zoeken en reviews bekijken toch maar afgezien van repro doosjes. Er waren alom gewoon slechte reviews mbt kwaliteit. Nu heb ik geen tijd om weekenden lang rommelbeurzen af te gaan voor 40 cheap DS games die nog een GBA slot in het hoesje hebben dus heb ik het anders aangepakt. Na wat zoeken bleek Nedgame de goedkoopste te zijn. Brain training kost daar cib €1 . Kortom, heb er 40 besteld en alle games en inhoud direct weer teruggeruild. Geen vetpot, maar toch een paar piek eraf.ga met een paar weken serieus eraan zitten .
als dat zo doorgaat is over een paar jaar Brain training most rare game op DS :lol:

Re: GBA carts in DS doosjes

Geplaatst: 27 mei 2019, 09:05
door Joey
Ziet er strak uit zo!

Re: GBA carts in DS doosjes

Geplaatst: 27 mei 2019, 10:26
door gekkehenkie
Swey schreef:Kortom, heb er 40 besteld en alle games en inhoud direct weer teruggeruild.
:biggrin: Nu zit Nedgame met 40 waardeloze Brain Trainings. Kunnen ze meteen bij het grof vuil gooien.

Re: GBA carts in DS doosjes

Geplaatst: 27 mei 2019, 14:31
door EveryBitGamer
dit is iets waar ik een aantal jaar geleden al een poging tot heb gedaan, het lukte mij niet op een juist formaat te printen. Printen jullie met een speciale printer, (laser ?) of gewoon met een huis-tuin en keuken printer?

Re: GBA carts in DS doosjes

Geplaatst: 27 mei 2019, 15:45
door Kjeld
gekkehenkie schreef: Ziet er allemaal netjes uit. Laat je de covers professioneel afdrukken of print je ze zelf?
Ik heb voor deze mijn
EveryBitGamer schreef:huis-tuin en keuken printer
gebruikt. Mijn printer is al zeker 10 jaar oud en laat lijnen achter dus het is niet ideaal. Maar het werkt voor nu en het staat mooi in mijn kast.

Ik moet binnenkort toch een nieuwe printer hebben, dus ik dacht dat ik het dan nog eens ga proberen alleen dan met fotopapier en GBA spellen. Ik heb er niet zo veel dus het zal niet zo'n enorm karwij worden.

Ik ben trouwens erg onder de indruk van je doosjes, ziet er echt heel mooi uit :happy:

Re: GBA carts in DS doosjes

Geplaatst: 27 mei 2019, 19:54
door toejam
EveryBitGamer schreef:dit is iets waar ik een aantal jaar geleden al een poging tot heb gedaan, het lukte mij niet op een juist formaat te printen. Printen jullie met een speciale printer, (laser ?) of gewoon met een huis-tuin en keuken printer?
In 9 van de 10 gevallen is de DPI-setting van de afbeelding niet goed. Dit staat voor dots per inch en de printer gebruikt deze waarde om de grootte op papier te bepalen. Ik zie dat ook met de inlays die ik van internet trek dat er hele wisselende DPI settings in afbeeldingen van dezelfde uploader zitten. Bijvoorbeeld 300 DPI voor een afbeelding van 900x600 pixels geeft je ongeveer 7,5 bij 5 centimeter. Heb je op dit formaat echter 72 dpi dan heb je nog 216 bij 144 pixels nodig. Maar kom je dan aan met 900x600 pixels dan heb je het ineens over 31,75 bij 21 centimeter. Dan moet je je printer wel vertellen dat je dat niet op papier verwacht. Daarom is Irfanview (en daar zijn vast talloze alternatieven voor) zo handig, die zegt gewoon in centimeters hoe groot het plaatje straks wordt op papier en geeft je ook nog eens de mogelijkheid om dat ter plekke aan te passen.

Re: GBA carts in DS doosjes

Geplaatst: 27 mei 2019, 21:06
door EveryBitGamer
toejam schreef:
EveryBitGamer schreef:dit is iets waar ik een aantal jaar geleden al een poging tot heb gedaan, het lukte mij niet op een juist formaat te printen. Printen jullie met een speciale printer, (laser ?) of gewoon met een huis-tuin en keuken printer?
In 9 van de 10 gevallen is de DPI-setting van de afbeelding niet goed. Dit staat voor dots per inch en de printer gebruikt deze waarde om de grootte op papier te bepalen. Ik zie dat ook met de inlays die ik van internet trek dat er hele wisselende DPI settings in afbeeldingen van dezelfde uploader zitten. Bijvoorbeeld 300 DPI voor een afbeelding van 900x600 pixels geeft je ongeveer 7,5 bij 5 centimeter. Heb je op dit formaat echter 72 dpi dan heb je nog 216 bij 144 pixels nodig. Maar kom je dan aan met 900x600 pixels dan heb je het ineens over 31,75 bij 21 centimeter. Dan moet je je printer wel vertellen dat je dat niet op papier verwacht. Daarom is Irfanview (en daar zijn vast talloze alternatieven voor) zo handig, die zegt gewoon in centimeters hoe groot het plaatje straks wordt op papier en geeft je ook nog eens de mogelijkheid om dat ter plekke aan te passen.
Het is dat ik regelmatig klanten aan de lijn heb om Irfanview in te stellen dus dat komt vast goed :D
Windows 10 1809 vindt het niet zo leuk als ik in de instellingen kloot van de printer; in de nieuwe versie heb ik er geen last van.

Re: GBA carts in DS doosjes

Geplaatst: 01 jun 2019, 08:21
door Eric-young
Deze draad is voorbij, zie deze foto
Afbeelding