Sega Dreamcast reviews By GreenBean

Nostalgie! Alles vanaf de Atari 2600 t/m de Nintendo GameCube.
Gebruikersavatar
PenPenPenguin
Locatie: Tiel
Berichten: 4599
Lid geworden op: 04 feb 2014, 13:57

Sega Dreamcast reviews By GreenBean

08 jun 2016, 00:35

Afbeelding

Banner met dank aan the amazing KillingRaptor! :thumbup1:


Er zijn zoveel mensen hier al goed bezig met reviews schrijven en dergelijke maar nogsteeds niets over de Sega dreamcast , dat gaat nu veranderen :)

Ik wil mijn collectie gaan testen en daar dan mijn ongezouten mening bij geven in de hoop dat jullie er wat leuks uit halen.

Mijn collectie heeft nu zo'n 50 originele titels van de 300+ totaal die er zijn.
De meeste zal ik gaan doen , een hoop waarschijnlijk ook niet.
Ook wil ik aangeven of de game anno nu nog steeds leuk/goed speelt of totaal vergaan is.
En ik zal een intro doen over de console zelf.

Het besluit is maar even genomen om de collectie op een hoop te gooien en random reviews te gaan doen.
Ik wou het allemaal veel te mooi maken dan het is en beginnen met Sonic Adventure maar die kan ik nu nog even niet verder spelen om redenen dus die komt er ooit.

maar voor nu gaat het gas erop!

de aftrap is voor Gunbird 2. vanaf daar kan je hopelijk dagelijks verder lezen naar wat ik allemaal meegemaakt heb :)

dus

Enjoy,

Billy
Laatst gewijzigd door PenPenPenguin op 23 jun 2016, 19:21, 2 keer totaal gewijzigd.
GreenBean used to do Dreamcast reviews https://www.button-bashers.nl/viewtopic.php?f=11&t=3611
Gebruikersavatar
Galious
Moderator
Moderator
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18638
Lid geworden op: 21 sep 2014, 19:10

Re: Sega Dreamcast reviews By GreenBean

08 jun 2016, 00:41

Cool initiatief! De Dreamcast is vroeger vrijwel helemaal langs me heen gegaan, ik heb er slechts een keer of twee op mogen spelen, dus ik denk dat ik hier veel moois zal gaan ontdekken :)
nmkl pjkl ftmch
Gebruikersavatar
ShatteredHope
Locatie: Limburg (NL)
Berichten: 49
Lid geworden op: 08 sep 2015, 21:39

Re: Sega Dreamcast reviews By GreenBean

08 jun 2016, 00:55

Tbh, ik heb nog nooit een Dreamcast in de handen gehad. Na de Sega Megadrive ben ik overgestapt op de Playstation. Maar stiekem is de Dreamcast wel op mijn vizier aan het komen. So, who knows ;)
Gebruikersavatar
PenPenPenguin
Locatie: Tiel
Berichten: 4599
Lid geworden op: 04 feb 2014, 13:57

Re: Sega Dreamcast reviews By GreenBean

08 jun 2016, 02:14

De Dreamcast van Sega werd geboren op 27 november 1998 te japan. en ging dood op 31 maart 2001. helaas een zeer en veels te kort leven.

maar goed statistieken en drama op zij want wat de console wel te bieden heeft zijn geweldige games en daar gaat het hier om!

Van de console zijn trouwens veel mooie en daarom soms ook peper dure limited editions gekomen. sommigen noemen de standaard edition al limited maar goed, galgen humor. De Maziora vind ik er erg mooi uit zien maar kost gerust 3000 dollar ofzo. de Hello Kitty is te cute! en de Code Veronica editions vond ik erg gaaf toen. leuk om te zien dat er toch nog zoveel verschillende versies van kwamen ook al had het zo'n korte levensduur.

Toen ik wind kreeg van de dreamcast eind 1998 was de hypetrain gelijk op volle toeren. we leerden erover in Edge magazine want internet was nog erg karig.
gameplay filmpjes? bestonden niet!
we moesten het echt doen met de info uit het buitenland vooral want in NL wist niemand ergens van leek het. die waren nog druk bezig met de playstation 1 en de N64.
voor ons was het simpel, je hebt de playstation 1 die is 32 bit, de Nintendo 64, 64 bit dus 2 keer zo goed als de Ps1 zou je denken. nu komt de DC, 128 bit, BAM! 4 keer zo goed als mijn playstation die ik thuis heb staan? dit ding moet insane zijn! (dat was onze redenering en toen het eenmaal bij ons thuis stond was het ook waar gemaakt naar mijn mening want holy shit ga Tekken 3 maar eens tegenover Virtua Fighter 3tb zetten)
Een maat van mij waar ik altijd mee game ging direct een Japans model importeren , a 2000/2500 gulden volgens mij. ik wachte nog even op de europese release want 2000+ knaken ging mij net iets te ver nog.
Wat je nu had was een console met games die je anders enkel in de arcade hal van Scheveningen kon spelen.
Daar hadden ze de grote cabinet van House of the Dead 2 staan in de zomer van '99 , en je kon een tournooitje doen om te kijken hoever je kon komen.
wij waren kind aan huis daar dus deden graag mee.
wat er gebeurde was dat wij tactics aan het bespreken waren tijdens het schieten. ik wist mijn taak hij wist zijn taak en samen bepaalden we welke kant we steeds op gingen. we kwamen tot de eindbaas , helaas net niet kunnen killen met onze 2 credits maar toch.
Die gozer van homersons flippen! hoe kan dit? waarom zijn jullie zo goed? deze kast staat hier pas 2 dagen en ik heb jullie nog niet zien spelen.
Simpel, ik wees naar Beest, hij heeft dit spel al 3 maanden thuis :)
Hij geloofde ons niet en ik geloof ook niet dat we gewonnen hadden, ook al had hij nog nooit de eindbaas gezien lol. maar goed ons boeide het niet, that's the power of the Dreamcast baby!

Het was dezelfde filosofie als de Playstation, bring the arcade power to your home.
en met het Naomi board waar de games op draaiden was het echt ook zo. je speelde exact dezelfde game thuis als in de arcades nu. het voelde echt als de future of gaming. (en misschien dus ook het einde van de arcadehallen)
HotD2, Crazy Taxi, Hydro Thunder, Sega Rally 2, Daytona USA, F355 Challange, Star Wars Pod Racer, Vitrtua Tennis, allemaal gruwelijk vette games. (die ik ook zal gaan reviewen hier later)
We zijn in Londen geweest, daar had je aan Leicester Square Sega World zitten. dat was echt insane, daar kon je alle games die er toen te krijgen waren op de console in de arcade spelen. 2 grote ferrari booths, die met de 3 schermen! naast elkaar systemlink F355 challenge doen, porno!

Sony ging direct aan de slag om zo snel mogelijk de Ps2 eruit te pompen en gezien het financieel slecht ging met Sega kocht Microsoft volgens mij de tech van hun en dat werd in 2001 de xbox.

en toen was het over?

nee hoor! voor mij blijft de Sega Dreamcast een geweldig apparaat en het was ook het eerste wat ik weer kocht toen ik mijn eerste retro beurs deed in Deurne. ik blijf er naar terug komen. (Mijn eerste staat nogsteeds in een verhuisdoos helaas)
maar via hier heb ik een hele gave Sega Sports edition kunnen kopen van Speedfreak volgens mij waar ik erg blij mee ben nogsteeds, daar zal ik de games op reviewen. ook heb ik een Hanzo vga box om het maximale aan graphics eruit te halen op een monitor.

Waar hij echt in uit blinkt zijn racegames. de beeld opbouw is zo veel beter dan de Saturn. als je de Sega Rally's en Daytona USA's naast elkaar zou zetten zie je pas echt hoe goed de DC is. mede door de race triggers die er duidelijk voor gemaakt waren.
De controller , love it or hate it, ik vind hem heerlijk. gewoon solide. jammer dat je nog met rumble packs en memorycards moest werken maar dat was nou eenmaal zo.
De VMU was een leuke gimmick. bij Sonic Adventure kon je tamagotchi dingen erop bijhouden en bij Powerstone had je een slotmachine mini game.
verder heb ik er nooit echt meer aandacht aan besteed. volgens mij werd er bij sommige games wel een soort mini map op weergegeven.
Zelfde voor de Hengel. grappig ding, werkte leuk met sega bass fishing, niet perfect. cool gimmick.

Ook kan de console online, of kon want dat werkt niet meer. heb het geprobeerd, was bagger, dus nooit meer gedaan daarna lol.
maar ik leerde van C4ke hier dat je Ferrari F355 Challenge nog wel kan systemlinken dus dat is hoe dan ook tof!

tot zo ver even de anekdotes over mijn DC ervaringen.

vanaf nu zal ik games gaan spelen voor een paar uurtjes, kijken hoe ver ik kom en dan wat tekst erover hier neerzetten.
zijn er vragen of zit je tegen een koop aan te hikken, vraag het :)
GreenBean used to do Dreamcast reviews https://www.button-bashers.nl/viewtopic.php?f=11&t=3611
Gebruikersavatar
PenPenPenguin
Locatie: Tiel
Berichten: 4599
Lid geworden op: 04 feb 2014, 13:57

Re: Sega Dreamcast reviews By GreenBean

08 jun 2016, 02:16

ShatteredHope schreef:Tbh, ik heb nog nooit een Dreamcast in de handen gehad. Na de Sega Megadrive ben ik overgestapt op de Playstation. Maar stiekem is de Dreamcast wel op mijn vizier aan het komen. So, who knows ;)
ik ga mijn best doen :)
Galious schreef:Cool initiatief! De Dreamcast is vroeger vrijwel helemaal langs me heen gegaan, ik heb er slechts een keer of twee op mogen spelen, dus ik denk dat ik hier veel moois zal gaan ontdekken :)
ze heeft geen Dark Souls of Bloodborne.... maar wel Sword of the Berserk: Guts' Rage en dat is een facking brute slasher die jij zeker zal gaan waarderen hoop ik :)
GreenBean used to do Dreamcast reviews https://www.button-bashers.nl/viewtopic.php?f=11&t=3611
Gebruikersavatar
Pius
Locatie: Breda
Berichten: 11219
Lid geworden op: 16 mei 2015, 22:00

Re: Sega Dreamcast reviews By GreenBean

08 jun 2016, 07:46

Geweldige intro in de DC Billy. Ik kijk uit naar je reviews.

In mijn leven heb ik 2x op een Dreamcast gespeeld. Een keer was kort na de NL release bij (wijlen) Replay Video Games in Breda. Was daar kind aan huis en speelde toen veel Ecco the Dolphin. Mijn mening was als kind: Ziet er prima uit, maar het is geen Perfect Dark, Mario etc. etc. :P

De 2e keer was zeer recent bij onze eigen Steef thuis. We hebben toen Power Stone gespeeld. Een zeer vermakelijke fighter, misschien wel een van de betere die ik ooit heb gespeeld. Ik moet ook zeggen dat ik de controller erg prettig vond, ondanks dat het natuurlijk wel een bakbeest is.
"Come back when you can put up a fight."
Gebruikersavatar
Cekootje
Berichten: 1891
Lid geworden op: 25 jun 2015, 22:15

Re: Sega Dreamcast reviews By GreenBean

08 jun 2016, 08:45

Top initiatief! Dreamcast is wat mij betreft echt een onderbelichte console. Er zijn echt fantastische titels op. Pius noemde al een favoriet, Power Stone ;-) Maar misschien is het wel allemaal nostalgie en daarom ben ik zo blij met dit topic :-)

De controller was ik altijd iets minder blij mee. Voelt een beetje goedkoop aan naar huidige standaarden maar de VMU die je erin kon stoppen was natuurlijk fantastisch.

Ik ben erg benieuwd welke games je hebt Billy!
Wie helpt me aan Metroid II voor de Gameboy?
Gebruikersavatar
c4ke
Locatie: Drenthe!
Berichten: 1451
Lid geworden op: 06 sep 2014, 09:02

Re: Sega Dreamcast reviews By GreenBean

08 jun 2016, 09:07

De Dreamcast kan inderdaad wel wat meer liefde en aandacht gebruiken. Dus goed bezig LTGreenBean. ;-)

Ik was indertijd erg onder de indruk van de screenshots in tijdschriften en video's van bijv. Sonic Adventure (met name het stukje met die walvis aan het begin). Zelf ben ik in 2013 begonnen met de Dreamcast en heb inmiddels drie Japanse exemplaren CIB staan. Eentje om te gebruiken en twee als backup voor het geval dat. De meeste "must-have" titels heb ik inmiddels ook in de collectie.

De controller vind ik persoonlijk eigenlijk best lekker in de hand liggen. Zonder een VMU en/of Rumble pack is hij wel wat aan de lichte kant, dus die laat ik er altijd in zitten. Hij werkt heerlijk met games zoals Sega Rally.

Ondanks de officiele korte levensduur van de Dreamcast is er toch een behoorlijke bibliotheek aan kwalitatief goede games uitgebracht. Veel van deze games houden vandaag de dag nog steeds stand voor wat betreft graphics en speelplezier. Dus kom maar op met die reviews en wellicht ook wat screenshots. :D
I USE CAPS LOCK BECAUSE I WILL BECOME NOTICED, POPULAR, AND GOOD IN BED (。◕‿‿◕。)

~ NTSC/J Verzamelaar ~
Gebruikersavatar
Cekootje
Berichten: 1891
Lid geworden op: 25 jun 2015, 22:15

Re: Sega Dreamcast reviews By GreenBean

08 jun 2016, 09:12

c4ke schreef: heb inmiddels drie Japanse exemplaren CIB staan. Eentje om te gebruiken en twee als backup voor het geval dat. De meeste "must-have" titels heb ik inmiddels ook in de collectie.

De controller vind ik persoonlijk eigenlijk best lekker in de hand liggen. Zonder een VMU en/of Rumble pack is hij wel wat aan de lichte kant, dus die laat ik er altijd in zitten. Hij werkt heerlijk met games zoals Sega Rally.
Geweldig dit :-D een om te gebruiken en twee als Back-up :lol: De Japanse spellen hadden wat mij betreft wel de mooiere kleuren en ook betere hoesjes voor de games. Die blauwe Europese/USA (?) passen net nergens in qua opbergen.

De controller vond ik trouwens vreselijk vanwege die bolletjes op de thumb pad. Nu weet ik het weer. Ze waren er om wat grip te creëeren maar ik kreeg echt snel blaren op mijn duim.
Wie helpt me aan Metroid II voor de Gameboy?
Gebruikersavatar
pvankouteren
Contacteer:
Locatie: Oude-Tonge
Berichten: 40
Lid geworden op: 15 feb 2016, 11:27

Re: Sega Dreamcast reviews By GreenBean

08 jun 2016, 10:47

Nice! Dit topic maar even volgen. Onlangs een Dreamcast op de kop getikt met een paar games :D
Gamespecials: alles gerelateerd aan gaming | Blog | Binnenkort een retro console en games webshop online!
Gebruikersavatar
Nutsy-Gutsy
Contacteer:
Berichten: 4262
Lid geworden op: 03 okt 2014, 13:16

Re: Sega Dreamcast reviews By GreenBean

08 jun 2016, 16:55

Dit is een zeer tof topic Billy! Ik moet eerlijk bekennen dat de Dreamcast volledig aan me voorbij gegaan is. Ik wist ook niet dat die maar zo'n korte levensduur heeft gehad. Door dit forum en door de beurzen ben ik wel zeer benieuwd geworden naar deze console. Ik zou hem graag eerst eens testen en wie weet komt die hier thuis dan ook binnen. Ik ga je reviews sowieso met veel plezier volgen.
Gebruikersavatar
KillingRaptor
Locatie: Izegem, België
Berichten: 19683
Lid geworden op: 18 dec 2013, 22:15

Re: Sega Dreamcast reviews By GreenBean

08 jun 2016, 17:12

Dreamcast, het is dat ik hier geen plaats meer heb voor retro of de Dreamcast is samen met de SNES de eerste die weer volledig aangesloten staat! Shenmue alleen al... :wub2:
Gebruikersavatar
Apenheul
Beheerder
Beheerder
Contacteer:
Locatie: Eindhoven
Berichten: 16846
Lid geworden op: 16 dec 2013, 11:31

Re: Sega Dreamcast reviews By GreenBean

08 jun 2016, 17:31

Dank voor dit topic Billy!
Gebruikersavatar
Pius
Locatie: Breda
Berichten: 11219
Lid geworden op: 16 mei 2015, 22:00

Re: Sega Dreamcast reviews By GreenBean

08 jun 2016, 18:07

Ben benieuwd of Shenmue nog een beetje speelbaar is. Hoor daar gemengde verhalen over.
"Come back when you can put up a fight."
Gebruikersavatar
Cekootje
Berichten: 1891
Lid geworden op: 25 jun 2015, 22:15

Re: Sega Dreamcast reviews By GreenBean

08 jun 2016, 18:19

Ik hoop dat ik nu niet uit het forum geschopt wordt maar ik heb shenmue nooit speelbaar gevonden :-p
Wie helpt me aan Metroid II voor de Gameboy?
Gebruikersavatar
KillingRaptor
Locatie: Izegem, België
Berichten: 19683
Lid geworden op: 18 dec 2013, 22:15

Re: Sega Dreamcast reviews By GreenBean

08 jun 2016, 18:28

Cekootje schreef:Ik hoop dat ik nu niet uit het forum geschopt wordt maar ik heb shenmue nooit speelbaar gevonden :-p
Waar zit die dislike knop hier ergens... :wink:
Gebruikersavatar
Gurtus
Locatie: Dr88
Berichten: 5557
Lid geworden op: 01 aug 2015, 16:44

Re: Sega Dreamcast reviews By GreenBean

08 jun 2016, 19:46

Lekker bezig billy
I’M HERE TO KICK ASS AND CHEW BUBBLEGUM, AND I’M ALL OUTTA GUM
Gebruikersavatar
Dreef
Locatie: Nijmegen
Berichten: 726
Lid geworden op: 20 jul 2015, 19:15

Re: Sega Dreamcast reviews By GreenBean

08 jun 2016, 20:09

Leuk verhaal.

Heel toevallig had ik het vanmiddag nog met mijn vriendin over de Dreamcast.
Die had vroeger één of ander Snowboard spel waarbij je koeien omver kon maaien.
Gebruikersavatar
Niets
Berichten: 888
Lid geworden op: 16 jun 2015, 07:49

Re: Sega Dreamcast reviews By GreenBean

08 jun 2016, 20:16

Ik heb de Dreamcast geprobeerd en hoewel het een erg fijne console is, 'klikt' hij niet bij mij. Dat is niet erg en al helemaal niet te verklaren, want ik heb enorm genoten van o.a. Jet Set Radio en Tot Commander. Erg creatieve ideeen en pionierswerk met dingen als internet, zou erg gaaf zijn geweest om te zien wat ermee zou zijn gebeurd als hij niet ten onder was gegaan.

Ik denk dat ik gewoon niet zo van de vroege polygonen hou :p

Wat ik wel erg cool vind is dat er nog steeds games voor uitkomen! Voornamelijk shooters maar toch.
"Earth" without art is just "eh"...
Gebruikersavatar
segatarian
Locatie: Hellevoetsluis
Berichten: 4594
Lid geworden op: 22 dec 2013, 17:29

Re: Sega Dreamcast reviews By GreenBean

08 jun 2016, 21:05

:wub2: dreamcast in het zonnetje
mooi uitgebreid verhaal greenbean.
Is zeker waar dat het in nederland nooit echt een plaats heeft gehad.
Als je niet into gamen was, zoals ik eind jaren 90' was het bijna onmogelijk om het apparaat te kennen.
Kan me niet herinneren dat ik ooit iets van op tv heb gezien.
alleen arsenal had dreamcast sponsoring op hun shirt, maar er stond (bewust) geen merknaam bij, dus het is mij nooit opgevallen
dat het om een console ging.
Pas ergens rond 2004 toen ik eens opzoek ging naar een betaalbare spelcomputer, stuitte ik op een gesealde dreamcast .
Vol verbijstering ontdekte ik dat tijdens mijn vierjarige gaming pause het laatste parade paardje van sega totaal was ontgaan.
Ik het ding gekocht met daarna nog wat originele en een hoop gebrande games.
Ik vond het prachtig, sonic adventure 2 gelijk uit gaan spelen, powestone, sega bass fishing 2, virtua tennis, hod2,zombie revenge,ikaruga etc.
allemaal geweldige games.
Maar ik heb nog nooit zo vaak met vrienden op een console gespeeld als de dreamcast, juist dan komen games naar voren die je anders nooit snel in je eentje speelt, waarvan je denkt die games zijn toch maar matig..

Er zijn er natuurlijk meer maar, een paar MULTIPLAYER games die ik graag wil noemen omdat ze bijna nooit genoemd worden zijn.
virtua athletic een keiharde button basher, met zeer duidelijke speelbaarheid, easy to learn hard to master.(tip neem een bierdopje met de gladde kant om mee te bashen)
uefa dreamsoccer, 1 van de beter spelende voetbal games, met lachwekkend niet strokend commentaar.
tee off, toegankelijke golf game
worms ,world party en armageddon.
soul calliber
unreal tournament
giga wing
chu chu rocket
confidental mission, lightgun game 007 style
looney tune space race
mortal kombat gold
millenium soldier

er zijn games die erg bekend zijn, maar waar ik minder mee heb.
zoals jet set radio, crazi taxi(al vind ik hem wel wat leuker dan eerst door de button bashers competitie), kuch..shenmue en street en virtuafighters.
Ik hou niet van openworld games, dat is alles wat er mis is bij mij aan shenmue, ik zie in dat het een superstrakke game is.
street en virtua fighters ben ik nooit echt kapot van geweest.
Gebruikersavatar
MrSirius
Beheerder
Beheerder
Contacteer:
Locatie: Gouda
Berichten: 6683
Lid geworden op: 16 dec 2013, 14:35

Re: Sega Dreamcast reviews By GreenBean

08 jun 2016, 21:21

Top initiatief Billy! Epische verhalen over hoe mensen de Dreamcast ontdekt hebben kunnen we er op dit forum nooit genoeg van hebben.

Heb ik trouwens al eens verteld hoe ik mijn Dreamcast ooit gekocht heb???

Die Fl. 2000-2500 voor een Japanse lijkt me echt heel hoog. Ik heb 800 betaald voor mijn Amerikaanse, inc. stepdown en RGB kabel. Volgens mij gingen de Japanse bij de winkels waar ik kwam weg voor rond de 1000 gulden, vaak inclusief een spel.
Afbeelding
Kain is deified. The Clans tell tales of Him. Few know the truth. He was mortal once, as were we all.
Gebruikersavatar
Cekootje
Berichten: 1891
Lid geworden op: 25 jun 2015, 22:15

Re: Sega Dreamcast reviews By GreenBean

08 jun 2016, 21:49

Het spijt me om te vertellen dat ik hem kocht toen het al geflopt bleek. Volgens mij werd hij massaal in de uitverkoop gedaan dus ik heb er misschien 300 of 400 gulden voor betaald (er waren nog geen euro's toch?) De games waren ook spotgoedkoop dus die werden ook in overvloed binnengehaald. Rez, Bangaioh, Sonic, Crazy Taxi noem het allemaal maar op. Ik heb er kort geleden wel een zwik weer van verkocht wegens ruimtegebrek maar daar heb ik nu alweer spijt van.

Gek genoeg werden er, ondanks dat het een flop was, toch achter mekaar steengoede games voor gemaakt waar we het nu nog steeds over hebben. Wat mij betreft mag het leeuwendeel een current-gen upgrade krijgen en ik zou het zo allemaal weer kopen. Vooral Powerstone <3 :-)
Wie helpt me aan Metroid II voor de Gameboy?
Gebruikersavatar
PenPenPenguin
Locatie: Tiel
Berichten: 4599
Lid geworden op: 04 feb 2014, 13:57

Re: Sega Dreamcast reviews By GreenBean

09 jun 2016, 09:52

wow ik bewonder ook jullie enthousiasme hier zeg! :wub:
deel gerust jou dreamcast ervaringen, heerlijk :)

ik ben nu bezig met Sonic Adventure 1 en 2 , ik denk dat dat gelijk een duo review word.

even snel op wat comments van jullie in gaan:

ten eerste de prijs was van de aller eerste edities uit japan. import was toen nog gruwelijk duur maar volgens mij werden wij ook wel genaaid door de importeur. ik zal de naam nog even niet posten hier. ;)
en zoals al aangegeven werd binnen een jaar na de volledige release al duidelijk dat sega het niet ging redden en ging hij zwaar de uitverkoop in.
tussen de jap en eu versie zat al bijna een jaar verschil ook.

er komen inderdaad al een hoop mooi titels van jullie voorbij. en daar ga ik op in in de reviews :)
al moet ik zeggen bij snowboard game met koeien omver blazen ik al helemaal om ben ! geweldige uitleg :D (volgens mij is dat snowcross maar weet ff niet zeker, gaan we opzoeken)(kan ook cool boarders burrnnn zijn, die heb ik liggen dus komt goed)

laten we ook even ieders mening als die mening zien :) niet iedereen vind shenmue tof. ik had er ook mijn bedenking over, net als powerstone trouwens ;) niks is heilig... toch? hahha

wat ze in ieder geval goed gejat/overgenomen hadden van de n64 waren de 4 controller poorten. gelijk met 4 man splitscreenen is geweldig! en tot de dag van vandaag blijf ik daar bij dat 4 man couchpotato gaming the best in the world is.
GreenBean used to do Dreamcast reviews https://www.button-bashers.nl/viewtopic.php?f=11&t=3611
Gebruikersavatar
PenPenPenguin
Locatie: Tiel
Berichten: 4599
Lid geworden op: 04 feb 2014, 13:57

Re: Sega Dreamcast reviews By GreenBean

09 jun 2016, 10:12

segatarian schreef: Er zijn er natuurlijk meer maar, een paar MULTIPLAYER games die ik graag wil noemen omdat ze bijna nooit genoemd worden zijn.
virtua athletic een keiharde button basher, met zeer duidelijke speelbaarheid, easy to learn hard to master.(tip neem een bierdopje met de gladde kant om mee te bashen)
dit verdient toch even wat extra aandacht vind ik.

de bierdopje methode had ik nog niet van gehoord, maar wat vooral tof is is hoe fucking inventief wij zijn als gamers!

zeker bij multiplayer is het simpel: i must win, by any means !

dus je gaat dingen verzinnen om sneller te worden want daar kwam het vaak op neer. sneller en harder rammen dan je buurman.

dus dan staat er ineens iemand dik voor met track and field en kijken er 3 gasten om naar iemand...die zijn duim in zijn shirt had gevouwen! wtf doe jij bro!?
winning is what i'm doing bitches! wooohooo

en een nieuwe methode was geboren :biggrin:
GreenBean used to do Dreamcast reviews https://www.button-bashers.nl/viewtopic.php?f=11&t=3611
Gebruikersavatar
coastermark
Locatie: regio Leiden
Berichten: 315
Lid geworden op: 27 jan 2016, 21:53

Re: Sega Dreamcast reviews By GreenBean

09 jun 2016, 17:05

Leuke verhalen om te lezen over deze super console. Zelf heb ik een jaar of 3 een dc in mijn bezit. Was meteen verkocht toen ik m binnen had. Favoriete games van mij zijn Power Stone, Soul Calibur en twee later uitgebrachte games, namelijk Sturmwind en Gunlord.

De dc is voor mij vooral aantrekkelijk vanwege zijn grote hoeveelheid fighters. En icm de fight stick is dit ook heerlijk te spelen :thumbup1: Ik hoop dan ook dat ik ooit een complete collectie dc fighting games heb.
Afbeelding

Terug naar “Retro gaming”