Hi-Def NES (HDMI mod)

Modding, reparatie en randapparatuur

Hi-Def NES (HDMI mod)

Berichtdoor unstablewarpfield » 12 aug 2017, 15:37

Tijd voor een nieuw projectje tussen alle andere door. Ik wil graag een Hi-Def NES.

Voor de mensen die niet weten wat dit is... Hi-Def NES geeft je NES een hdmi uitgang. De beeldkwaliteit is ontzettend goed en er zit een stukje firmware in waarmee je allerlei settings ook nog eens kunt tweaken. Al dat moois kost wel wat, maar dan heb je ook iets :-)

Ik heb de mod zelf nog niet besteld, maar ik weet dat het nodig is om 2 grote IC's te desolderen. Ik wil mijn eigen NES uit mijn jeugd daar niet voor beschikbaar stellen dus heb ik van Peter81 een nesje kunnen kopen en ben vanmorgen aan de slag gegaan met het verwijderen van de twee IC's om er vervolgens 2 sockets in te zetten. Qua desolderen ben ik nooit zo'n held dus was dit project voor mij ook nieuw.

De NES gestript en klaar om beide IC's te verwijderen (PPU in het rood en CPU in het groen). Beide zijn IC's met 40 poten, dus redelijk groot. Ik heb hiervoor eerst alle contactpunten van extra tin voorzien. En tsja... Ik weet dat mensen dit normaal gesproken met een desoldeer station doen. Dat gaat snel, echter zijn deze stations best duur. Ik heb ooit een soldeerpompje met verwarmde punt gekocht, dus daar ben ik mee aan de slag gegaan.
Afbeelding

Na een half uurtje desolderen had ik alle pootjes los. Dit moet je echt met veel geduld en beleid doen! Ik heb pootje voor pootje gecontroleerd of ze ook echt los zaten. Soms krijg je niet alle tin in één keer eruit gezogen. Het beste is dan om opnieuw vast te solderen en nogmaals te proberen. Soms zit een pootje nog een klein beetje vast en kun je ze voorzichtig los duwen. Als een poot met voorzichtig duwen niet los schiet heb ik steeds de verbinding opieuw gesoldeerd en vervolgens met de pomp weer gedesoldeerd. Te zien op de foto is de onderkant van het moederboard met de PPU verwijderd. De PPU is ook meteen het lastigste IC van de twee om te verwijderen. poot 14 t/m 17 liggen aan aarde via een redelijk groot koper vlak en dat neemt nogal wat van de hitte weg. Gelukkig had ik daar verder weinig last van. Op het moment dat je het IC wilt verwijderen is het zaak er absoluut zeker van te zijn dat alle poten los zitten! Het is eenvoudig om bij het verwijderen van een IC een spoortje van het moederboard los te trekken.
Afbeelding

Nogmaals de PPU verwijderd maar dit keer vanaf de bovenkant van het moederboard. Te zien zijn de vier pootjes die in het grote kopervlak liggen. Veel mensen schijnen hier wat problemen mee te hebben om ze los te krijgen. Bij mij viel het gelukkig mee. Wellicht dat dit per NES ook nog wel verschilt.
Afbeelding

Vervolgens heb ik de sockets geïnstalleerd. Het is even opletten bij het terug installeren van de IC's. Het kan zijn dat er soldeerresten aan de pootjes zitten zodat het IC niet past in de socket. Eventjes alle pootjes nalopen dus om vervolgens overtollig tin van de pootjes te verwijderen. Ik heb de pootjes daarvoor even kort verhit met een soldeerbout.
Afbeelding

Hier zie je dat ik de CPU al gedaan heb. Die is makkelijker omdat daar minder verbindingen naar grote kopervlakken aan zitten.
Afbeelding

Natuurlijk heb ik vervolgens de NES getest. Loopt als een treintje, wat dus betekent dat beide IC's nog werken en niet te warm geworden zijn tijdens het desolderen, iets waar ik goed op gelet heb. Tevens had ik nu de mogelijkheid een PPU te testen die ik van een andere NES losgesoldeerd had omdat ik dacht dat deze niet meer goed was. Wat blijkt... Dit IC werkt gewoon, dus kennelijk zit er ergens anders een probleem in die NES.

Voorlopig hou ik het hier even bij, temeer omdat volgens mij alle Hi-Def NES kitjes ook uitverkocht zijn. Het is dus even afwachten wanneer dit topic verder kan maargoed... dan staat ie er alvast. Zodra ik meer nieuws heb post ik hier mijn voortgang.

Happy gaming :-)

-------------------------------------------UPDATE-------------------------------------------

Inmiddels heb ik de Hi-Def NES kit geïnstalleerd! Ik zal beginnen met nog een plaatje zoals ik hem getest heb voordat de kit erin ging.

Afbeelding
Let wel... De sockets die ik gebruikt heb zijn op deze manier niet ideaal gezien deze bedoeld zijn voor headers met ronde pootjes. De PPU en CPU hebben natuurlijk platte pootjes.

Nadat ik zowel PPU als CPU voorzichtig uit de sockets verwijderd heb (voorzichtig! Geen pootjes buigen!) heb ik headers in de sockets gestoken (even opletten dat je ze op het goede punt breekt) en de interposer boardjes over de headers heen geschoven. Als je ze zo vast soldeert ben je er zeker van dat ze straks goed passen in de sockets.

Afbeelding
Interposer boardje op de headers. ATTENTIE: Zorg dat je driedubbel checkt of je de juiste rij gaten gebruikt!

Zodra je alle pootjes vast gesoldeerd hebt zou je zoiets moeten hebben als onderstaand plaatje. Ik heb hier even de PPU als voorbeeld gepakt, maar het werk natuurlijk hetzelfde voor de CPU.

Afbeelding
Interposer vastgesoldeerd aan de headers.

Nu is het moment om alle soldeerverbindingen die straks onder de sockets voor zowel PPU en CPU liggen vlak af te knippen. Dit is belangrijk omdat de socket die zometeen op de inteposer boardjes gesoldeerd wordt zo vlak mogelijk tegen het PCB-tje aan moet liggen om de toch al redelijke "toren" van componenten zo laag mogelijk te houden.
Afbeelding
PPU en CPU gesoldeerd en "vlak geknipt. Wat op dit plaatje niet zichtbaar is, is dat er rechts van de PPU onder het interposer boardje een condensator zit op het moederboard van de NES die je echt goed dient plat te buigen. Echt volledig tegen het moaderboard aan, anders past de PPU interposer niet.

Om de sockets op de interposer boards te solderen heb ik ze verwijderd van het moeder board en vervolgens met behulp van een derde hand vast gesoldeerd. Dit is op zich niet zo moeilijk. Zorg wel voor een redelijk fijne soldeerpunt omdat je dicht in de buurt van het plastic van de header pins en andere SMD componenten komt. De volgorde die ik vervolgens gehanteerd heb is:

1. PPU en CPU goed in de sockets aandrukken.
2. Flex kabel aansluiten.
3. Interposer boards terug in het moederboard schuiven. LET OP: IC's NIET omwisselen :wink:
Als je dat doet ziet het er ongeveer zo uit:
Afbeelding

Afbeelding

Van de laatste stap wat betreft het soldeerwerk heb ik geen foto's gemaakt, maar dit betreft het aansluiten van de voeding van de mod. Hiervoor dien je een spanningsregelaar los te solderen en vervolgens vanaf dat punt verbinding te maken met het mod boardje.

Als laatste heb ik een gat in de behuizing gemaakt. Ik vind dat altijd lastig om heel netjes te krijgen. Onderstaande foto laat zien hoe het er uit ziet. Door de sticker lijkt de bovenkant van het gat wat "rommelig", maar ik kan jullie verzekeren dat eronder een nette en vlakke rand zit ;-)

Afbeelding
Het gat in de case. In mijn ervaring is een rechthoekig gat het beste te maken door eerst twee of drie gaatjes te boren en dit vervolgens met tussendoor passen van de mod steeds bij te veilen.

Al met al ben ik met het resultaat wel tevreden. Echt moeilijk is de installatie niet. Ik kan me voorstellen dat de meeste mensen moeite hebben met het juist verwijderen van beide IC's. Wat ik wel op merk is dat de PPU of de CPU net de case raakt onderin zodra je het board terug installeerd. Ik ga er van uit dat dit geen kwaad kan, maar de tijd zal het leren. Als ik merk dat er dingen mis gaan kan ik altijd de sockets op het moederboard verwijderen en de headers van de interposer boardjes rechtstreeks vastsolderen aan het NES moederboard. Vooralsnog... heel blij met deze upgrade! Ik zeg... op naar een Ultrahdmi voor mijn N64 :happy:

Laatst bijgewerkt door unstablewarpfield op 26 apr 2018, 14:04, in totaal 1 keer bewerkt.

"I cannae change the laws of physics, captain!"
Avatar gebruiker
unstablewarpfield
 
Berichten: 78
Geregistreerd: 04 aug 2017, 22:24
Woonplaats: Dongen

Re: Hi-Def NES (HDMI mod)

Berichtdoor Seroczynski » 12 aug 2017, 18:33

Nice man. Ik ga deze mod ook nog dit jaar doen, zonder desoldeerstation :) Kan je een foto tonen van de desoldeerpunt die je hebt gebruikt? Daar ben ik wel benieuwd naar.

Er is een tijdje terug een nieuwe lading Hi-Def Kitjes geweest, maar die zijn er natuurlijk allemaal alweer door. Ik denk dat ik bij de volgende batch ook een kitje besteld en dan hiermee aan de slag ga.

Ik wil de mod uitvoeren op een NTSC-U console, want 60Hz. Ik zie dat jij dit op een PAL systeem doet, vind je dat niet zonde van het geld? Kan natuurlijk ook zijn dat het je niet voldoende interesseert, maar just asking :)
Avatar gebruiker
Seroczynski
 
Berichten: 296
Geregistreerd: 28 nov 2016, 16:07
Woonplaats: Arnhem

Re: Hi-Def NES (HDMI mod)

Berichtdoor synergy » 12 aug 2017, 20:23

Wat is behalve de HDMI output en de custom resoluties het voordeel tov een RGB mod eigenlijk?
Avatar gebruiker
synergy
Winnaar Gameroom Award 2018
 
Berichten: 1809
Geregistreerd: 28 jun 2016, 02:12

Re: Hi-Def NES (HDMI mod)

Berichtdoor unstablewarpfield » 12 aug 2017, 22:01

Seroczynski schreef:Nice man. Ik ga deze mod ook nog dit jaar doen, zonder desoldeerstation :) Kan je een foto tonen van de desoldeerpunt die je hebt gebruikt? Daar ben ik wel benieuwd naar.

Er is een tijdje terug een nieuwe lading Hi-Def Kitjes geweest, maar die zijn er natuurlijk allemaal alweer door. Ik denk dat ik bij de volgende batch ook een kitje besteld en dan hiermee aan de slag ga.

Ik wil de mod uitvoeren op een NTSC-U console, want 60Hz. Ik zie dat jij dit op een PAL systeem doet, vind je dat niet zonde van het geld? Kan natuurlijk ook zijn dat het je niet voldoende interesseert, maar just asking :)


Ik zal morgen eens kijken om even een foto te maken. Het is echt maar een heel simpel apparaatje van 12.95 bij Conrad geloof ik hoor. Maargoed... Als ik het daarmee al voor elkaar krijg... Verschil is denk ik tijd. Van bijv. Voultar (geen idee of je die kent) weet ik dat hij die chips met een desoldeerstation binnen 3 minuten eraf heeft. Ik deed er een half uur over.

En tsja... ik moet eerlijk zijn dat ik helemaal niets heb met dat hele 50 Hz/60 Hz gebeuren. Ik speel het lekker allemaal gewoon Pal en heb me er nog nooit aan gestoord. Mocht dat in de toekomst wel gebeuren dan zet ik de mod gewoon over naar een NTSC console.

"I cannae change the laws of physics, captain!"
Avatar gebruiker
unstablewarpfield
 
Berichten: 78
Geregistreerd: 04 aug 2017, 22:24
Woonplaats: Dongen

Re: Hi-Def NES (HDMI mod)

Berichtdoor unstablewarpfield » 12 aug 2017, 22:07

synergy schreef:Wat is behalve de HDMI output en de custom resoluties het voordeel tov een RGB mod eigenlijk?


- Geen Lag (al merk ik lag nooit zo)
- verschillende kleuren paletten
- console reset vanaf de controler
- digitaal geluid
- Scaling (dus het beeld minder pixelig maken, mocht je dat willen)
- scanlines
- Veel mogelijkheden met klooien met audio, mocht je dat leuk vinden.

Ik vergeet vast nog wel wat...

Dat, en voor mij ook belangrijk... de voldoening van het zo mooi en goed mogelijk zelf installeren van een dergelijke mod met een mooi resultaat. :-)

"I cannae change the laws of physics, captain!"
Avatar gebruiker
unstablewarpfield
 
Berichten: 78
Geregistreerd: 04 aug 2017, 22:24
Woonplaats: Dongen

Re: Hi-Def NES (HDMI mod)

Berichtdoor synergy » 13 aug 2017, 02:18

unstablewarpfield schreef:
synergy schreef:Wat is behalve de HDMI output en de custom resoluties het voordeel tov een RGB mod eigenlijk?


- Geen Lag (al merk ik lag nooit zo)
- verschillende kleuren paletten
- console reset vanaf de controler
- digitaal geluid
- Scaling (dus het beeld minder pixelig maken, mocht je dat willen)
- scanlines
- Veel mogelijkheden met klooien met audio, mocht je dat leuk vinden.

Ik vergeet vast nog wel wat...

Dat, en voor mij ook belangrijk... de voldoening van het zo mooi en goed mogelijk zelf installeren van een dergelijke mod met een mooi resultaat. :-)

Klinkt goed! Alhoewel de RGB mod ook verschillende palettes heeft en geen lag. Scanlines maakt me niet zoveel uit, dat emuleer ik wel met de Framemeister of beter nog, gewoon routen naar een CRT

Digitaal geluid, hoe zit dat? Kun je dan een soort van "fake" stereo maken?

Kan je met HDMI mod ook 50/60hz switchen zonder verschil in snelheid van audio?
Avatar gebruiker
synergy
Winnaar Gameroom Award 2018
 
Berichten: 1809
Geregistreerd: 28 jun 2016, 02:12

Re: Hi-Def NES (HDMI mod)

Berichtdoor Sp33dFr34k » 13 aug 2017, 10:54

Kijk deze maar eens:

https://youtu.be/TI60A3DpI6w

Afbeelding
Avatar gebruiker
Sp33dFr34k
 
Berichten: 1392
Geregistreerd: 22 dec 2013, 13:21

Re: Hi-Def NES (HDMI mod)

Berichtdoor unstablewarpfield » 13 aug 2017, 12:07

synergy schreef:
unstablewarpfield schreef:
synergy schreef:Wat is behalve de HDMI output en de custom resoluties het voordeel tov een RGB mod eigenlijk?


- Geen Lag (al merk ik lag nooit zo)
- verschillende kleuren paletten
- console reset vanaf de controler
- digitaal geluid
- Scaling (dus het beeld minder pixelig maken, mocht je dat willen)
- scanlines
- Veel mogelijkheden met klooien met audio, mocht je dat leuk vinden.

Ik vergeet vast nog wel wat...

Dat, en voor mij ook belangrijk... de voldoening van het zo mooi en goed mogelijk zelf installeren van een dergelijke mod met een mooi resultaat. :-)

Klinkt goed! Alhoewel de RGB mod ook verschillende palettes heeft en geen lag. Scanlines maakt me niet zoveel uit, dat emuleer ik wel met de Framemeister of beter nog, gewoon routen naar een CRT

Digitaal geluid, hoe zit dat? Kun je dan een soort van "fake" stereo maken?

Kan je met HDMI mod ook 50/60hz switchen zonder verschil in snelheid van audio?


De Hi-Def NES mod geeft je wat betreft audio inderdaad een "fake" stereo. Maar het gaat eigenlijk iets verder dan dat. Je kunt elk audiokanaal wat de NES produceert apart instellen wat betreft volumes en pan. Je kunt dus als je dat zou willen een compleet eigen audiomix maken van het geluid van je NES.

Naar mijn weten bevat de NES hdmi mod geen mogelijkheid om te switchen tussen 50 en 60Hz. Wel herkent de mod automatisch of je hem in een PAL of NTSC console plaatst. Ik heb me er verder nooit zo mee bezig gehouden, maar volgens mij is het onmogelijk om een NES een 60Hz mod te geven. Mocht ik het mis hebben... laat maar weten! Ik weet dat mensen wel eens geprobeerd hebben om de CPU en PPU te overclocken om zo 60Hz snelheid te benaderen. Echter geeft dat een andere frequentie output van de PPU wat dan kennelijk resulteert in een zwart wit beeld. Nu ben ik geen elektronica guru, maar de enige manier waarop mij dan een mod mogelijk lijkt is het vervangen van de PPU en CPU (en de daarbij behorende kristaloscillators) voor NTSC varianten. Maar ja... dan kun je net zo goed een NTSC console kopen.

"I cannae change the laws of physics, captain!"
Avatar gebruiker
unstablewarpfield
 
Berichten: 78
Geregistreerd: 04 aug 2017, 22:24
Woonplaats: Dongen

Re: Hi-Def NES (HDMI mod)

Berichtdoor unstablewarpfield » 14 aug 2017, 13:29

Seroczynski schreef:Nice man. Ik ga deze mod ook nog dit jaar doen, zonder desoldeerstation :) Kan je een foto tonen van de desoldeerpunt die je hebt gebruikt? Daar ben ik wel benieuwd naar.


Ik was het even vergeten, maar dan toch nog... Hier mijn desoldeerbout. Niets bijzonders.

Afbeelding

En nog een close-up van de punt. Excuus voor de kattenhaar :lol:
Afbeelding

"I cannae change the laws of physics, captain!"
Avatar gebruiker
unstablewarpfield
 
Berichten: 78
Geregistreerd: 04 aug 2017, 22:24
Woonplaats: Dongen

Re: Hi-Def NES (HDMI mod)

Berichtdoor Seroczynski » 14 aug 2017, 14:19

Top, eens ff kijken of ik die ergens op de kop kan tikken. Als ik nu iets moet desolderen gebruik ik mijn gewone soldeerbout en desoldeerdraad, maar denk dat dat enorm lastig zou worden bij de NES. Heb wel een pomp maar die is niet verwarmt, kan er niet zo goed mee overweg.
Avatar gebruiker
Seroczynski
 
Berichten: 296
Geregistreerd: 28 nov 2016, 16:07
Woonplaats: Arnhem

Re: Hi-Def NES (HDMI mod)

Berichtdoor unstablewarpfield » 14 aug 2017, 16:28

Seroczynski schreef:Top, eens ff kijken of ik die ergens op de kop kan tikken. Als ik nu iets moet desolderen gebruik ik mijn gewone soldeerbout en desoldeerdraad, maar denk dat dat enorm lastig zou worden bij de NES. Heb wel een pomp maar die is niet verwarmt, kan er niet zo goed mee overweg.


Deze komt bij Conrad vandaan geloof ik. In mijn ervaring is het vooral belangrijk om eerst alle contacten goed te reflowen en wat extra tin toe te voegen. Ik heb daarna echt alles pin voor pin gedaan. Tin zuigen. Checken of de poot kan wiebelen zoja --> volgende poot. Zoniet --> reflowen --> Tin zuigen. En dat dan 80 keer.

"I cannae change the laws of physics, captain!"
Avatar gebruiker
unstablewarpfield
 
Berichten: 78
Geregistreerd: 04 aug 2017, 22:24
Woonplaats: Dongen

Re: Hi-Def NES (HDMI mod)

Berichtdoor Seroczynski » 14 aug 2017, 18:00

Klinkt prima. Ik heb helemaal geen problemen om zo te werk gaan. Het is voor mij een hobby waarbij ik lekker kan ontspannen :)
Avatar gebruiker
Seroczynski
 
Berichten: 296
Geregistreerd: 28 nov 2016, 16:07
Woonplaats: Arnhem

Re: Hi-Def NES (HDMI mod)

Berichtdoor unstablewarpfield » 25 maart 2018, 22:57

Zo... al lang niet gepost dus maar even een update... zojuist een hi def kitje besteld! Pfffff rip uit m'n lijf voor een mod. Zodra ik de kit binnen heb zal ik wat installatie foto's posten en ervaringen delen. Stay tuned....

"I cannae change the laws of physics, captain!"
Avatar gebruiker
unstablewarpfield
 
Berichten: 78
Geregistreerd: 04 aug 2017, 22:24
Woonplaats: Dongen

Re: Hi-Def NES (HDMI mod)

Berichtdoor Jeroen » 27 maart 2018, 09:54

unstablewarpfield schreef:Zo... al lang niet gepost dus maar even een update... zojuist een hi def kitje besteld! Pfffff rip uit m'n lijf voor een mod. Zodra ik de kit binnen heb zal ik wat installatie foto's posten en ervaringen delen. Stay tuned....


Heeft onze kale vriend van game-tech de setjes weer op voorraad?

Jeroen
 
Berichten: 75
Geregistreerd: 02 sep 2017, 22:28

Re: Hi-Def NES (HDMI mod)

Berichtdoor Sp33dFr34k » 27 maart 2018, 10:29

unstablewarpfield schreef:Naar mijn weten bevat de NES hdmi mod geen mogelijkheid om te switchen tussen 50 en 60Hz. Wel herkent de mod automatisch of je hem in een PAL of NTSC console plaatst. Ik heb me er verder nooit zo mee bezig gehouden, maar volgens mij is het onmogelijk om een NES een 60Hz mod te geven. Mocht ik het mis hebben... laat maar weten! Ik weet dat mensen wel eens geprobeerd hebben om de CPU en PPU te overclocken om zo 60Hz snelheid te benaderen. Echter geeft dat een andere frequentie output van de PPU wat dan kennelijk resulteert in een zwart wit beeld. Nu ben ik geen elektronica guru, maar de enige manier waarop mij dan een mod mogelijk lijkt is het vervangen van de PPU en CPU (en de daarbij behorende kristaloscillators) voor NTSC varianten. Maar ja... dan kun je net zo goed een NTSC console kopen.


Klopt, niet P&P, maar het kán wel :) Ik heb nog een NTSC CPU en PPU liggen met bijbehorend crystal. Aangezien jij de chips al gesocket hebt is het een switch van 2 minuten (crystal vervang je ook kinderlijk eenvoudig). Mocht je interesse hebben, stuur me maar een PM :)

Afbeelding
Avatar gebruiker
Sp33dFr34k
 
Berichten: 1392
Geregistreerd: 22 dec 2013, 13:21

Re: Hi-Def NES (HDMI mod)

Berichtdoor Seroczynski » 27 maart 2018, 10:31

Ik wil je thread niet hijacken, maar dankzij je reactie m.b.t. de gebruikte desoldeerbout ben ik er inmiddels ook mee aan de slag gegaan (op een NTSC console). Ik heb er voor gekozen om de originele AV out te behouden en de NES direct regiovrij te maken. Er is ook een replacement 72-pinconnector onderweg :)

Hier een drietal foto's van deze twee extra aanpassingen:
Spoiler: weergeven
Afbeelding
Originele AV out behouden door de chip gemarkeerd als Q1 te verwijderen...

Afbeelding
... en de buitenste twee punten te bridgen.

Afbeelding
Regiovrij mod door pin 4 van deze chip door te knippen.

Waar heb je trouwens die sockets gehaald? Ik heb bij Conrad gewoon van die losse rijtjes besteld.
Avatar gebruiker
Seroczynski
 
Berichten: 296
Geregistreerd: 28 nov 2016, 16:07
Woonplaats: Arnhem

Re: Hi-Def NES (HDMI mod)

Berichtdoor Sp33dFr34k » 27 maart 2018, 10:37

Ik zou voor het nette die pin nog ff grounden. Die sockets zijn overal te bestellen, ook die heb ik nog wel een paar liggen mocht je interesse hebben :)

Afbeelding
Avatar gebruiker
Sp33dFr34k
 
Berichten: 1392
Geregistreerd: 22 dec 2013, 13:21

Re: Hi-Def NES (HDMI mod)

Berichtdoor Seroczynski » 27 maart 2018, 10:42

Sp33dFr34k schreef:Ik zou voor het nette die pin nog ff grounden. Die sockets zijn overal te bestellen, ook die heb ik nog wel een paar liggen mocht je interesse hebben :)

Bedoel je mijn pin 4? Waar zou ik die moeten grounden?
Avatar gebruiker
Seroczynski
 
Berichten: 296
Geregistreerd: 28 nov 2016, 16:07
Woonplaats: Arnhem

Re: Hi-Def NES (HDMI mod)

Berichtdoor Sp33dFr34k » 27 maart 2018, 11:00

Ik vind de methode van die pin doorknippen overigens niet zo netjes persoonlijk, maar goed het werkt wel. Mijn voorkeur zou uitgaan naar zoiets: https://aaltomies.wordpress.com/2014/12 ... -chip-leg/

Je kunt hem gewoon grounden naar een ground punt, als je dit soort mods uitvoert neem ik aan dat je wel weet hoe je die kan vinden :P

Even meten met een multimeter welke punten verbinding maken met je ground planes, dan zo dicht mogelijk bij je chip, draadje aan het pootje solderen en die naar je ground leggen.

Afbeelding
Avatar gebruiker
Sp33dFr34k
 
Berichten: 1392
Geregistreerd: 22 dec 2013, 13:21

Re: Hi-Def NES (HDMI mod)

Berichtdoor Seroczynski » 27 maart 2018, 11:36

Sp33dFr34k schreef:Ik vind de methode van die pin doorknippen overigens niet zo netjes persoonlijk, maar goed het werkt wel. Mijn voorkeur zou uitgaan naar zoiets: https://aaltomies.wordpress.com/2014/12 ... -chip-leg/

Je kunt hem gewoon grounden naar een ground punt, als je dit soort mods uitvoert neem ik aan dat je wel weet hoe je die kan vinden :P

Even meten met een multimeter welke punten verbinding maken met je ground planes, dan zo dicht mogelijk bij je chip, draadje aan het pootje solderen en die naar je ground leggen.


Het zijn wel vrij permanente mods zo, maar het is niet alsof het ooit nog een keer terug gezet hoeft te worden. Ik kom deze methode op een aantal websites tegen en ik zie nergens mensen de pin daarna nog grounden.

Op zich is die link van je ook een nette oplossing, maar persoonlijk zie ik de meerwaarde er niet van in. Misschien dat ik het eens uitprobeer mocht ik ooit nog een keer een NES modden :)

Ik doe dit trouwens puur uit de hobby en ook voornamelijk voor eigen gebruik. Af en toe verkoop ik een systeem dat ik niet langer gebruik. Moet nog altijd erg veel leren :)
Avatar gebruiker
Seroczynski
 
Berichten: 296
Geregistreerd: 28 nov 2016, 16:07
Woonplaats: Arnhem

Re: Hi-Def NES (HDMI mod)

Berichtdoor Sp33dFr34k » 27 maart 2018, 12:57

Ja hoor, ik ook. Heb wel het idee dat het knutselen nooit ophoudt, maar dat vind ik niet erg :)

Afbeelding
Avatar gebruiker
Sp33dFr34k
 
Berichten: 1392
Geregistreerd: 22 dec 2013, 13:21

Re: Hi-Def NES (HDMI mod)

Berichtdoor unstablewarpfield » 27 maart 2018, 16:18

Sp33dFr34k schreef:Ik vind de methode van die pin doorknippen overigens niet zo netjes persoonlijk, maar goed het werkt wel. Mijn voorkeur zou uitgaan naar zoiets: https://aaltomies.wordpress.com/2014/12 ... -chip-leg/

Je kunt hem gewoon grounden naar een ground punt, als je dit soort mods uitvoert neem ik aan dat je wel weet hoe je die kan vinden :P

Even meten met een multimeter welke punten verbinding maken met je ground planes, dan zo dicht mogelijk bij je chip, draadje aan het pootje solderen en die naar je ground leggen.


Precies dit! Hoef je niets kapot te knippen. Ik heb die sockets gekocht bij reichelt meen ik al is het weer al even geleden. Ik bestel ook regelmatig bij arrow gezien die geen transportkosten rekenen en ook relatief snel leveren.

Ik zal eerst eens testen met de mod op mijn pal console. Mocht ik ooit een switch willen maken naar ntsc... dan weet ik wie ik kan pm-en :-) thanks!

"I cannae change the laws of physics, captain!"
Avatar gebruiker
unstablewarpfield
 
Berichten: 78
Geregistreerd: 04 aug 2017, 22:24
Woonplaats: Dongen

Re: Hi-Def NES (HDMI mod)

Berichtdoor Seroczynski » 05 apr 2018, 08:50

@unstablewarpfield, ik heb 'm erin, jij ook? :)

Ik had er ook een capacitor kitje bij meebesteld voor de voeding, maar dat bleek nogal lastig te zijn. Aangezien ik momenteel geen problemen heb met mijn voeding heb ik dan ook besloten om de oorspronkelijke capacitors er -voor nu in ieder geval- in te laten.
Avatar gebruiker
Seroczynski
 
Berichten: 296
Geregistreerd: 28 nov 2016, 16:07
Woonplaats: Arnhem

Re: Hi-Def NES (HDMI mod)

Berichtdoor unstablewarpfield » 05 apr 2018, 17:38

Nog niet ;-) Die van mij is vandaag pas verstuurd. Jij zat vast bij de eerdere batch die hij vorige week verstuurde. Tevreden?

Ik heb er ook een cap kitje bij gekocht. Kan geen kwaad om die eens te vervangen na 30 jaar lijkt me :P

"I cannae change the laws of physics, captain!"
Avatar gebruiker
unstablewarpfield
 
Berichten: 78
Geregistreerd: 04 aug 2017, 22:24
Woonplaats: Dongen

Re: Hi-Def NES (HDMI mod)

Berichtdoor Seroczynski » 05 apr 2018, 22:26

unstablewarpfield schreef:Nog niet ;-) Die van mij is vandaag pas verstuurd. Jij zat vast bij de eerdere batch die hij vorige week verstuurde. Tevreden?

Ik heb er ook een cap kitje bij gekocht. Kan geen kwaad om die eens te vervangen na 30 jaar lijkt me :P

Ik ben echt meer dan tevreden. Had er direct een replacement 72-pin connector bij gedaan maar die is -zoals men op het internet al zegt- ruk. Misschien dat ik er nog een keer een Winning Light in doe, dan heb ik direct een excuus nogmaals de caps te proberen te vervangen :P

't Is nu even wachten op de Everdrive..
Avatar gebruiker
Seroczynski
 
Berichten: 296
Geregistreerd: 28 nov 2016, 16:07
Woonplaats: Arnhem

Volgende

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Top